Nieuws over management, organisatie en economie

2 november 2023

3 redenen om bedrijfscertificeringen aan te bieden


Binnen steeds meer bedrijven is het de normaalste zaak van de wereld om cursussen aan te bieden. Gelukkig maar, want dit is dé manier om medewerkers te laten groeien. Dat niet alleen, het heeft ook ongelooflijk veel voordelen voor het bedrijf zelf. Hoe meer jouw medewerkers leren, hoe beter dit uiteindelijk voor hun werk zal zijn. Ook als bedrijf profiteer je hier dus van. 

Dit biedt niet alleen voordelen voor het bedrijf, maar is soms ook noodzakelijk en verplicht. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfscertificeringen zoals een VCA. Een VCA is binnen de bouw veelal verplicht. Zonder een dergelijk certificaat mag er op sommige plekken niet gewerkt worden. Daarom is het belangrijk dat iedereen die binnen de bouw werkzaam is over een dergelijk certificaat beschikt. Dat geldt voor nog veel meer bedrijfscertificeringen.  Naast de bovenstaande voordelen en de noodzaak in sommige gevallen om een bedrijfscertificaat te behalen, zijn er ook nog andere redenen waarom dit zo belangrijk is om aan te bieden. We zetten de belangrijkste drie op een rijtje. Ben je dus nog niet overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende voordelen. 

    1 Verbetert de veiligheid op de werkvloer 

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer. Als er een ongeval gebeurt door verkeerde materialen, gereedschap of een onveilige omgeving, dan heeft dit grote gevolgen voor de reputatie van jouw bedrijf. Bovendien kun je ook verantwoordelijk worden geacht voor het ongeval, met alle (financiële) gevolgen van dien.

Er zijn verschillende manieren om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Het belangrijkste is toch wel dat er volgens de wettelijk gestelde regels wordt gewerkt. Deze zijn er niet voor niets. Dit moet getest worden. Bij verschillende bedrijfscertificeringen draait het dan ook om hoe veilig er binnen het bedrijf wordt gewerkt. Het bedrijf wordt uitvoerig gekeurd, alvorens een certificaat in ontvangst mag nemen. Dit creëert niet alleen meer bewustzijn, maar ook meer kennis in hoe er gewerkt moet worden. 

Bij bedrijfscertificeringen kun je ook denken aan het volgen van een BHV-cursus. Het is belangrijk dat elk bedrijf meerdere BHV’ers heeft. Hoeveel er nodig zijn, is afhankelijk van de grootte en het soort bedrijf. Hoe meer er aanwezig zijn, hoe veiliger het uiteindelijk is. Ook dit draagt bij aan het verhogen van de veiligheid op de werkvloer.

    2 Hogere productiviteit 

Je bent nooit te oud om te leren. Zelfs mensen die al jaren binnen het bedrijf actief zijn, zijn altijd nog in staat om nieuwe dingen te leren en zo hun werk veiliger uit te voeren. Wanneer je investeert in bedrijfscertificeringen, investeer je dus ook in de productiviteit van de werknemers. Dit heeft uiteindelijk weer heel veel positieve gevolgen voor het bedrijf in het algemeen. 

   3 Toon dat je graag investeert in jouw medewerkers 

Medewerkers voelen zich graag gewaardeerd. Hoe meer zij zich gewaardeerd voelen, hoe meer ze ook voor het bedrijf over zullen hebben. Een goede werkrelatie is goud waard. Door het aanbieden van cursussen toon jij dat je graag investeert in hun toekomst. 

 

 


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl