Nieuws over management, organisatie en economie

20 oktober 2023

Tips om de productiviteit op de werkvloer te verhogen

Een lage productiviteit op de werkvloer kan ongelooflijk veel gevolgen hebben. Het kan leiden tot verveling, een minder goede sfeer binnen het bedrijf en je simpelweg niet lekker voelen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat een dergelijke sfeer zo spoedig mogelijk wordt aangepakt. Merk jij dus als werkgever dat de productiviteit de afgelopen tijd flink is gedaald? Dan is er veel wat je kunt doen om dit te verbeteren. Maar waar begin je? In dit artikel geven we enkele tips om je hierbij te helpen. 

Organiseer een bedrijfsuitje 

Soms ontstaat een lage productiviteit door een minder sterke connectie tussen de medewerkers. Natuurlijk hoeft niet iedereen bevriend met elkaar te zijn, maar het is wel belangrijk dat er goed samengewerkt kan worden. Bovendien is het voor de productiviteit van belang dat er soms ook in informele sfeer met elkaar omgegaan wordt. Een bedrijfsuitje is dan ook een goed idee. 

Wanneer je op zoek gaat naar zaalverhuur dichtbij Eindhoven, dan is het van belang dat je dit tijdig aanpakt. De wachtlijsten zijn lang. Populaire locaties zijn soms al heel ver van tevoren volgeboekt. Bovendien loop je het risico dat de opkomst laag is als je de datum niet ver genoeg van tevoren doorgeeft. 

De locatie voor een bedrijfsfeest moet aan verschillende eisen voldoen. Bedenk goed welke activiteiten je wilt ondernemen, maar ook hoe eenvoudig deze te bereiken is. Is het openbaar vervoer bijvoorbeeld goed geregeld? En indien dit niet het geval is, is er dan eventueel budget beschikbaar om touringcars in te zetten? Op die manier weet je zeker dat iedereen kan deelnemen aan het uitje. 

Zorg voor voldoende beweging 

Doet men vooral zittend beroep binnen jouw bedrijf? Dan loop je ook het risico dat de productiviteit daalt door te weinig beweging. Het lichaam is niet gemaakt om uren achtereen stil te zitten. Wanneer er weinig beweging is, gaan de hersenen in een soort spaarstand. Hierdoor is het voor mensen lastiger om oplossingsgericht te denken en voelen ze zich sneller lusteloos. Door meer te bewegen verhoogt men niet alleen de productiviteit, maar ook hoe ze zich fysiek en mentaal voelen. 

Er zijn verschillende manieren om extra beweegmomenten te creëren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zogenaamde zit-statafels te kopen. Dit zijn bureaus waar zowel zittend als staand aan gewerkt kan worden. Kies er eventueel ook voor om met grotere groepen een wandeling te maken tijdens de pauzes. 

Breng meer structuur aan in de dag 

Sommige mensen zijn enorm gebaat bij structuur. Ze moeten van tevoren weten wat er gedaan moet worden om productief te werk te kunnen gaan. Maak daarom iedere dag een duidelijke planning en geef mensen een to-do list. De kans is zo veel groter dat het broodnodige ook daadwerkelijk wordt afgerond. Bovendien werkt het voor veel mensen prettiger als zij duidelijk weten wat er van ze verwacht wordt. 

  


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl