Nieuws over management, organisatie en economie

20 oktober 2023

Personal Assistant worden? Zo kom je er wel!

Een carrière als personal assistant kan zowel uitdagend als uiterst lonend zijn. Personal assistants (PAs) spelen een cruciale rol in het ondersteunen van leidinggevenden en managers, waardoor ze kunnen focussen op hun kerntaken terwijl de PA allerlei administratieve en organisatorische taken beheert. Als je overweegt om een PA te worden, bijvoorbeeld een personal assistant amsterdam, zijn hier enkele belangrijke stappen en overwegingen om je op weg te helpen naar deze boeiende carrière.

Ontwikkel de juiste vaardigheden en kwaliteiten

Om een succesvolle personal assistant te zijn, moet je over een breed scala aan vaardigheden en eigenschappen beschikken. Zo moet je in eerste instantie organisatorisch erg sterk zijn. Je moet in staat zijn om taken en afspraken effectief te plannen en te beheren. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je goed kunt communiceren. Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zijn essentieel, omdat je veel zult communiceren namens je leidinggevende. PAs worden daarnaast vaak geconfronteerd met verschillende taken en verantwoordelijkheden tegelijkertijd, dus het vermogen om te multitasken is ook erg waardevol. Dit gaat samen met een goed probleemoplossend vermogen. Het vermogen om snel en effectief problemen op te lossen, kan je waardevol maken voor je leidinggevende. Tot slot moet je ook erg discreet kunnen zijn. Je zult toegang hebben tot vertrouwelijke informatie, dus discretie en betrouwbaarheid zijn cruciaal.

Opleiding en training

Terwijl sommige personal assistants in de rol kunnen groeien vanuit administratieve functies, kan het volgen van relevante opleidingen en trainingen je kansen vergroten. Een secretariële of administratieve opleiding is hiervoor uiterst geschikt. Dit kan je basisvaardigheden versterken en je voorbereiden op de taken van een PA. Daarnaast zijn er ook cursussen die je kunt volgen, zoals time management en organisatie cursussen. Deze cursussen kunnen je helpen om je planning en organisatorische vaardigheden te verbeteren.

Tot slot kun je ook kijken naar certificeringen. Sommige organisaties bieden certificeringen voor personal assistants, wat je geloofwaardigheid en kansen op werk kan vergroten.


Zoek naar geschikte functies

Wanneer je klaar bent om te solliciteren naar functies als personal assistant, kun je op verschillende plaatsen zoeken naar vacatures. Websites zoals LinkedIn, Indeed en Monster hebben vaak een groot aantal PA-vacatures. Daarnaast zijn er ook wervinsgbureau’s die je kunnen helpen. Sommige wervingsbureaus zijn gespecialiseerd in het plaatsen van PAs en andere administratieve professionals. Bij 2AssistU kun je hiervoor zeker goed terecht!

Maak tot slot gebruik van je professionele netwerken en vraag naar openstaande posities bij collega's en contacten. 


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl