Nieuws over management, organisatie en economie

4 oktober 2023

Waar kun je terecht als je een juridisch conflict hebt?

Heb jij onlangs van je huurbaas te horen gekregen dat de huur vanaf volgende maand ineens fors verhoogd wordt? Grote kans dat je huurbaas de wet overtreedt en dat jij dit kunt aanvechten. De vraag is alleen; hoe doe je dit? Een huurbaas is vaak veel beter bekend met de juridische middelen die hij kan inzetten dan dat een huurder dat is. Bovendien zit je als huurder in een vervelende positie: jij bent afhankelijk van je woonplek. Het is in deze situatie verstandig om juridisch advies in te winnen. Wij laten je zien hoe je dit het beste kunt doen en ook hoe je in de toekomst veel gemakkelijker juridisch advies kunt inwinnen.

Juridische ondersteuning wanneer jij het nodig hebt

Een goede manier om snel met een jurist in contact te komen, is door middel van Rechtshulp on Demand van Univé. Deze verzekeringsmaatschappij biedt rechtshulp wanneer jij het nodig hebt aan door middel van een eenmalige overeenkomst. Het enige wat jij hoeft te doen, is even naar de site van deze verzekeraar te gaan en daar een aantal gerichte vragen te beantwoorden. Vervolgens krijg je te zien welke jurist jou verder kan helpen en tegen welk tarief. Ga je akkoord met deze kosten, dan kun je gelijk de overeenkomst aangaan. Je kunt dan meteen contact opnemen met de jurist die er alles aan zal doen om te kijken op welke rechten jij aanspraak kunt maken. Dit is veruit de snelste en meest betaalbare manier om professionele hulp te krijgen bij juridische conflicten. Door adequaat te handelen, kun je voorkomen dat het conflict escaleert want daardoor ben je nog veel verder van huis.

Heb je vaker rechtshulp nodig?

Misschien bevalt de rechtshulp je zo goed, dat je vaker even een specialist wilt vragen om naar jouw overeenkomsten, contracten of geschillen te kijken. In dat geval kun je een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Met deze verzekering kun je wanneer je maar wilt, een jurist inschakelen. De rechtsbijstandsverzekering is namelijk een doorlopende verzekering wat betekent dat je in ruil voor een maandelijkse premie, een jurist kunt benaderen wanneer jij dat nodig vindt. Kijk even goed naar het gebied dat je wilt laten verzekeren. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor ‘Consument, koop en wonen’ maar ook voor ‘Verkeer en voertuigen’. Het is ook mogelijk een combi te nemen. Zo wordt het heel eenvoudig om advies in te winnen wanneer je je binnen de juridische grenzen van deze gebieden begeeft.

Vergeet je aanvullingen niet

Wanneer je een doorlopende rechtsbijstandsverzekering gaat afsluiten, vergeet dan niet om je verzekering te personaliseren. Verwacht jij dat jij regelmatig hulp nodig hebt vanwege problemen op je werk? Dan kun je kiezen voor de aanvulling ‘werk en salaris’. Heb jij problemen op financieel gebied en wil je graag regelmatig met een expert overleggen over de stappen die je moet zetten? Voeg dan het pakket ‘Belasting en vermogen’ toe. Zo stem je jouw verzekering geheel af op jouw vraag waardoor je zo optimaal van je verzekering kunt profiteren.

 


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl