Nieuws over management, organisatie en economie

4 februari 2023

Hoe maak je het thuiswerken ideaal?

Volgens de Rijksoverheid is thuiswerken een ‘blijvertje’: ook na de corona pandemie is het enorm populair om thuis te blijven tijdens de werkuren en het werk aan de keukentafel af te krijgen. Ook werkgevers hebben dankzij de pandemie gezien hoe makkelijk het is om hun werknemers thuis aan te sturen. Waar de werknemers zich bevinden maakt vaak niet zoveel uit: als het werk maar af is aan het einde van de dag. Bovendien scheelt het veel geld qua reistijd. Ben jij ook een thuiswerker? Dan zijn hier wat tips om het leven als een thuiswerker nóg prettiger te maken.

Tip Nr 1: Disciplineer jezelf

Het grote voordeel van thuiswerken is dat je jouw dag zelf in kan plannen. Althans, dat denk je. Voor je het weet slaap je uit tot de lunch en ben je rond theetijd nog steeds niet begonnen en zit je nog in je pyjama. Om dat soort taferelen te voorkomen – dat je tot ’s avonds laat achter je pc zit – is het belangrijk om voor jezelf een goede planning te maken. Ja, en aan een planning moet je je gedisciplineerd houden, natuurlijk. 

Tip Nr 2: Zonder jezelf af

Gillende kinderen, bonkende wasmachines en een stofzuigende partner: het zijn allemaal dingen waar je last van kan hebben als je thuiswerkt. De lijst is eindeloos. Daarom is het belangrijk om jezelf af te zonderen in je eigen werkkamer. Het hoeft natuurlijk niets bijzonders te zijn: het belangrijkste is een goede bureaustoel kopen en een tafel. Ook moet de deur natuurlijk dicht kunnen. Hoe meer je jezelf afzondert, hoe sneller, effectiever en geconcentreerder je kan werken.

Tip Nr 3: Blijf onder de mensen

Het is soms een eenzaam bestaan, thuiswerken. Je bent de hele dag alleen en het enige contact wat je hebt is digitaal met je collega’s. Sommige bedrijven hebben helemaal geen kantoor en alle werknemers werken alleen maar van thuis. Het is belangrijk om genoeg sociale contacten te hebben om onder de mensen te blijven. Spreek af met vrienden, bezoek familieleden en ga af en toe eens langs bij kennissen.

Tip Nr 4: Ontspan je

Cruciaal voor een effectieve en snelle werkdag is het zo af en toe houden van een pauze. Pauze houden zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren en dat aan het einde van de streep de werktijd korter is. Ook moet je met jezelf afspreken dat je tot een bepaalde tijd werkt en daarna al het werk aan de kant legt. Ook in de weekenden kun je maar beter alles aan de kant leggen om je stresslevel beheersbaar te houden.

Tip Nr 5: Blijf fit

Thuiswerken is vaak een trigger voor mensen om te stoppen met lichamelijk sporten: je gaat niet meer op de fiets naar het station of naar het werk en je loopt niet meer een rondje over de werkvloer. De hele dag zitten is erg ongezond. Niet alleen de juiste bureaustoel is belangrijk, maar ook dat je op die bureaustoel ergonomisch zit. Daarnaast is het goed om te beginnen met hardlopen, bijvoorbeeld, of een wekelijks bezoekje te doen aan de sportschool.  • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl