Nieuws over management, organisatie en economie

8 december 2022

Dit is het grootste verschil tussen traditionele- en American factoring

Het is een feit dat je als ondernemer bepaalde risico’s loopt. Sommige van deze risico’s zijn aan de orde van de dag, terwijl andere risico’s alleen in uitzonderlijke situaties van toepassing zijn. Een van de risico’s waar je regelmatig mee te maken krijgt, is het uitblijven van betalingen.

Heb je hier, bijvoorbeeld als freelancer, ook mee te maken? Kijk dan eens naar Freelance Factoring. Factoring is een financieringsvorm waarbij je je facturen niet naar je klant stuurt, maar naar het factoringbedrijf. Dit bedrijf betaalt de factuur binnen twee werkdagen uit, waardoor jij snel de beschikking over je geld hebt. Het is vervolgens aan het factoringbedrijf om het geld van je klant te krijgen.

Door voor factoring te kiezen, werk je aan de financiële zekerheid van je bedrijf. Je weet zeker dat je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen. En je weet ook zeker dat je geen risico loopt wat betreft het uitblijven van betalingen. Dankzij factoring heb je immers het geld snel op je rekening staan.

Spreekt dit je nu al aan? Dan is het goed om te weten dat je uit twee varianten van factoring kunt kiezen. De traditionele variant van factoring en American factoring. Tussen deze twee vormen van factoring bestaat één groot verschil.

Doorsturen van de facturen

Deze twee vormen van factoring zijn in principe gelijk aan elkaar. Het draait immers om dezelfde financieringsvorm en om dezelfde voordelen. Maar op het gebied van het doorsturen van de facturen bestaat een groot verschil.

Bij de reguliere vorm van factoring ben je verplicht om elke factuur door te sturen. Dit moet je dus ook doen met facturen die normaal gesproken snel betaald worden. Je hebt ongetwijfeld wel één of meerdere klanten die hun facturen netjes op tijd betalen, maar bij deze vorm van factoring heb je geen keus. Je moet gewoonweg alle facturen naar het factoringbedrijf doorsturen.

Bij American factoring heb je wel keuze. Bij deze vorm van factoring bepaal je namelijk zelf welke facturen je wel en niet doorstuurt. Hierdoor weet je kosten te besparen.

Hoe dat zit? Voor elke factuur die je naar het factoringbedrijf stuurt, betaal je kosten. In veel gevallen gaat het om 2% over het totaalbedrag; dit betekent dat je voor een factuur van 1000 euro 20 euro kosten maakt. Dit is op zich geen wereldschokkend bedrag, maar het is toch fijn als je dit bedrag kunt besparen. Dat krijg je voor elkaar door voor American factoring te kiezen. Klanten die normaal gesproken snel betalen, ontvangen in dat geval gewoon vanuit jou de factuur. Doordat het factoringbedrijf hier geen rol bij speelt, bespaar je de nodige kosten.


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl