Search   Contact      
 
     

 

8 december 2022

Dit is het grootste verschil tussen traditionele- en American factoring

Het is een feit dat je als ondernemer bepaalde risico’s loopt. Sommige van deze risico’s zijn aan de orde van de dag, terwijl andere risico’s alleen in uitzonderlijke situaties van toepassing zijn. Een van de risico’s waar je regelmatig mee te maken krijgt, is het uitblijven van betalingen.

Heb je hier, bijvoorbeeld als freelancer, ook mee te maken? Kijk dan eens naar Freelance Factoring. Factoring is een financieringsvorm waarbij je je facturen niet naar je klant stuurt, maar naar het factoringbedrijf. Dit bedrijf betaalt de factuur binnen twee werkdagen uit, waardoor jij snel de beschikking over je geld hebt. Het is vervolgens aan het factoringbedrijf om het geld van je klant te krijgen.

Door voor factoring te kiezen, werk je aan de financiële zekerheid van je bedrijf. Je weet zeker dat je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen. En je weet ook zeker dat je geen risico loopt wat betreft het uitblijven van betalingen. Dankzij factoring heb je immers het geld snel op je rekening staan.

Spreekt dit je nu al aan? Dan is het goed om te weten dat je uit twee varianten van factoring kunt kiezen. De traditionele variant van factoring en American factoring. Tussen deze twee vormen van factoring bestaat één groot verschil.

Doorsturen van de facturen

Deze twee vormen van factoring zijn in principe gelijk aan elkaar. Het draait immers om dezelfde financieringsvorm en om dezelfde voordelen. Maar op het gebied van het doorsturen van de facturen bestaat een groot verschil.

Bij de reguliere vorm van factoring ben je verplicht om elke factuur door te sturen. Dit moet je dus ook doen met facturen die normaal gesproken snel betaald worden. Je hebt ongetwijfeld wel één of meerdere klanten die hun facturen netjes op tijd betalen, maar bij deze vorm van factoring heb je geen keus. Je moet gewoonweg alle facturen naar het factoringbedrijf doorsturen.

Bij American factoring heb je wel keuze. Bij deze vorm van factoring bepaal je namelijk zelf welke facturen je wel en niet doorstuurt. Hierdoor weet je kosten te besparen.

Hoe dat zit? Voor elke factuur die je naar het factoringbedrijf stuurt, betaal je kosten. In veel gevallen gaat het om 2% over het totaalbedrag; dit betekent dat je voor een factuur van 1000 euro 20 euro kosten maakt. Dit is op zich geen wereldschokkend bedrag, maar het is toch fijn als je dit bedrag kunt besparen. Dat krijg je voor elkaar door voor American factoring te kiezen. Klanten die normaal gesproken snel betalen, ontvangen in dat geval gewoon vanuit jou de factuur. Doordat het factoringbedrijf hier geen rol bij speelt, bespaar je de nodige kosten.

 

_________________________________________________________

floor

(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2023 floor