Search   Contact      
 
     

 

14 september 2022

Tips om op de lange termijn kosten te besparen

Kosten besparen wilt iedereen, zeker als het mogelijk is om kosten te besparen maar de luxe niet afneemt. Luxe nemen we in Nederland vaak voor lief, maar dat betekent niet dat dat erg is. Als je graag kosten bespaart maar niet wil afdoen op je luxe dan kan je deze tips misschien wel gebruiken!

Neem een lease auto

Een auto leasen is een van de meest kostenbesparende dingen die je kan doen. Daarnaast neemt het ook helemaal niet in luxe af. Integendeel, voor velen zorgt het er juist voor dat je in luxe groeit, want je zal in een auto naar keuze zullen rijden die van een jong bouwjaar is. Daarnaast heb je geen verantwoordelijkheid voor de kosten om de auto heen. De autoverzekering, de wegenbelasting en het onderhoud zitten bijvoorbeeld al in de lease inbegrepen. Vooral als zzp'er is een financial lease erg voordelig. Informatie over financial lease kan je opvragen bij je leasemaatschappij. Vraag hierbij specifiek naar het zakelijk leasen als zzp-er.

Doe je boodschappen bij een goedkopere supermarkt

Je bespaart op de langere termijn veel kosten door je boodschappen bij een andere supermarkt te doen! Elke supermarkt heeft wel dezelfde producten. Het is de prijs van deze producten die beslist welke supermarkt goedkoper is. Kijk naar de producten die je wekelijks haalt en vergelijk de prijzen bij verschillende supermarkten. Ga dan naar de meest goedkope supermarkt die niet verder is dan je standaard supermarkt. Zo bespaar je in kosten, neemt je luxe niet af en neemt de afstand naar de supermarkt niet toe.

Besparen op je energierekening voor de lange termijn

Nu de oorlog in Oekraïne heeft laten blijken dat we elke dag steeds meer afhankelijk zijn van groene energie in plaats van fossiele energie is het hoog tijd om elk huishouden in Nederland aan zonnepanelen te helpen. Dit is op de lange termijn zeker kostenbesparend, omdat je elk jaar geld terug krijgt van het rendement dat je zonnepanelen genereren. Het enige nadeel met het aanschaffen van zonnepanelen is dat ze prijzig zijn in aanschaf. Over het algemeen wordt dit echter in vijf tot zeven jaar terugverdiend. 

Een andere manier om te besparen op de energierekening is om alle lampen te vervangen naar LED lampen. LED lampen zijn veel zuiniger in het energieverbruik dan gloeilampen, neon lampen en ander soort lampen. Wat ook goed is om te onthouden is om lampen uit te zetten als deze niet in gebruik zijn.

 

 

 

 

 

_________________________________________________________

floor

(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2023 floor