Search   Contact      
 
     

 

12 maart 2022

Drie dingen die je moet weten voordat je een zakelijk hypotheek aanvraagt

Is jouw bedrijf in het huidige pand uit zijn jasje gegroeid? Dan kun je een uitbreiding overwegen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Soms zit er niets anders op dan verhuizen. Als je al gezocht hebt naar een nieuw pand, heb je misschien al wel wat op het oog. In dat geval wil je snel actie ondernemen. Een zakelijke hypotheek kan je hierbij helpen. Deze financieringsvorm maakt het namelijk mogelijk om de aankoop van een bedrijfspand te financieren. Heb je nog niet eerder een bedrijfshypotheek aangevraagd? Dan ben je hier aan het juist adres. In deze tekst zetten wij namelijk drie dingen op een rijtje die je moet weten voordat je een zakelijke hypotheek aanvraagt.

1. Je kunt er geen volledige investering mee financieren
Als je in een koophuis woont, heb je deze waarschijnlijk gefinancierd met een hypotheek. De kans is groot dat je het volledige aankoopbedrag kon financieren middels een lening. Daarom denk je misschien dat dit bij een zakelijke hypotheek ook het geval is. Helaas zit een bedrijfshypotheek iets anders in elkaar. Met deze financieringsvorm kun je namelijk niet het hele aankoopbedrag van een bedrijfspand financieren. Bij de meeste geldverstrekkers kun je een bedrijfspand financieren tot maximaal 65 procent van het aankoopbedrag.

Wij kunnen ons voorstellen dat jij je afvraagt hoe je de resterende 35 procent van een bedrijfspand financiert. Sommige ondernemers denken dat zij hier een andere lening voor af kunnen sluiten, zoals een zakelijke lening. Helaas is dit niet mogelijk. Een geldverstrekker eist namelijk dat je de resterende 35 procent financiert met eigen vermogen. Vraag daarom pas een zakelijke hypotheek aan als je zeker weet dat je over voldoende financiële middelen beschikt om aan deze eisen te voldoen.

2. Een zakelijke hypotheek heeft een looptijd van 10 jaar
Wie een lening afsluit om de aankoop van een bedrijfspand te financieren, moet het geleende geld binnen een bepaalde tijd terugbetalen. Een zakelijke lening heeft bijvoorbeeld een looptijd van maximaal 5 jaar, terwijl zakelijk doorlopend krediet een standaard looptijd van 36 maanden heeft. Wie een zakelijke hypotheek afsluit, moet deze binnen 10 jaar aflossen. Het aflosschema is overigens gebaseerd op 20 jaar. Dit betekent dat je aan het einde van de looptijd de helft van het bedrag hebt afgelost. Wat er met het resterende bedrag gebeurt? Dat los je in één keer af of herfinancier je met een andere lening.

3. De rente staat vast gedurende de hele looptijd
Bij een zakelijke hypotheek los je altijd meer af dan je leent. Dit komt doordat je rente betaalt over deze lening. Hierdoor zijn ondernemers soms wat huiverig om een bedrijfshypotheek aan te vragen. Laat de rente jou er niet van weerhouden een zakelijke hypotheek aan te vragen. De rente wordt namelijk vastgezet op het moment dat jij de lening afsluit. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je de ene maand meer rente betaalt dan de andere. Bovendien weet je precies hoeveel je maandelijks op moet hoesten, waardoor je kunt berekenen of een zakelijke hypotheek afsluiten interessant is.

 

 

_________________________________________________________

floor

(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2023 floor