Search   Contact      
 
     

 

19 februari 2022

3 redenen waarom je als ondernemer een zakelijke bankrekening nodig hebt

Wie voor zichzelf begint, kan een zakelijke rekening openen. Omdat dit niet verplicht is in Nederland, opent niet iedere ondernemer direct zo’n rekening. Dit komt vooral doordat een zakelijke bankrekening openen kosten met zich meebrengt en het opstarten van een bedrijf is vaak al duur genoeg. Toch weegt dit nadeel niet op tegen de voordelen van een zakelijke rekening. Twijfel je nog of je zo’n rekening moet openen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je 3 redenen waarom je als ondernemer een zakelijke bankrekening nodig hebt.

1. Je zorgt voor een professionele uitstraling
Als zelfstandig ondernemer wil je ongetwijfeld professioneel overkomen tegenover (potentiële) klanten. Een zakelijke rekening kan je hierbij helpen. Hoe dit precies zit? Een zakelijke rekening staat op naam van jouw bedrijf en een persoonlijke rekening niet. Wanneer je een privérekening gebruikt om zakelijk geld op te ontvangen, staat jouw persoonsnaam op het bankafschrift van klanten. Bij een zakelijke rekening staat de naam van jouw bedrijf op het afschrift. Deze rekening staat immers op naam van jouw bedrijf. Dit ziet er een stuk professioneler uit. Bovendien ontstaat er geen verwarring bij klanten. Zij weten namelijk vaak direct welk product of welke dienst zij hebben afgenomen als zij de naam van een bedrijf zien staan. Bij een persoonsnaam is dit lang niet altijd het geval.

2. Zakelijk geld en privégeld lopen niet langer door elkaar
Met een zakelijke rekening straal je professionaliteit uit richting jouw klanten. Toch is dit niet de enige reden om een bedrijfsrekening te openen. Met een zakelijke rekening voorkom je namelijk ook dat zakelijk geld en privégeld door elkaar lopen. Dit kan jouw administratie bijzonder onoverzichtelijk maken. Als je bepaalde gegevens nodig hebt, moet je namelijk alle betalingen langslopen om te kijken wat er privé en wat er zakelijk is. Hierdoor ben je onnodig veel tijd kwijt.

In Nederland is het voor ondernemers wettelijk gezien niet verplicht om een zakelijke rekening te openen. Toch ontkom je er vaak niet aan. Banken willen namelijk niet dat je een privérekening voor zakelijke doeleinden gebruikt. Hier hebben zij vaak een passage over opgenomen in hun voorwaarden. Doe je dit toch? Dan bestaat de kans dat je tegen de lamp loopt. Banken controleren namelijk steekproefsgewijs of privérekeningen niet door bedrijven gebruikt worden.

3. Boekhouden kost je minder tijd
Wanneer je als ondernemer een zakelijke rekening opent, kost boekhouden je minder tijd. Hoe dit precies zit? Je kunt een zakelijke rekening namelijk vaak aan een boekhoudprogramma koppelen. Het grote voordeel van zo’n koppeling is dat je zelf niet iedere transactie meer handmatig in hoeft te voeren. Het boekhoudprogramma leest de transacties die je met een zakelijke rekening doet namelijk automatisch in. Het aanschaffen van zo’n programma brengt kosten met zich mee, maar dit verdien je vaak snel weer terug. Doordat je minder tijd kwijt bent aan boekhouden, houd je meer tijd over om in jouw bedrijf te steken. Hierdoor komt er meer geld in het laatje.

 

_________________________________________________________

floor

(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2023 floor