Nieuws over management, organisatie en economie

19 februari 2022

3 redenen waarom je als ondernemer een zakelijke bankrekening nodig hebt

Wie voor zichzelf begint, kan een zakelijke rekening openen. Omdat dit niet verplicht is in Nederland, opent niet iedere ondernemer direct zo’n rekening. Dit komt vooral doordat een zakelijke bankrekening openen kosten met zich meebrengt en het opstarten van een bedrijf is vaak al duur genoeg. Toch weegt dit nadeel niet op tegen de voordelen van een zakelijke rekening. Twijfel je nog of je zo’n rekening moet openen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je 3 redenen waarom je als ondernemer een zakelijke bankrekening nodig hebt.

1. Je zorgt voor een professionele uitstraling
Als zelfstandig ondernemer wil je ongetwijfeld professioneel overkomen tegenover (potentiële) klanten. Een zakelijke rekening kan je hierbij helpen. Hoe dit precies zit? Een zakelijke rekening staat op naam van jouw bedrijf en een persoonlijke rekening niet. Wanneer je een privérekening gebruikt om zakelijk geld op te ontvangen, staat jouw persoonsnaam op het bankafschrift van klanten. Bij een zakelijke rekening staat de naam van jouw bedrijf op het afschrift. Deze rekening staat immers op naam van jouw bedrijf. Dit ziet er een stuk professioneler uit. Bovendien ontstaat er geen verwarring bij klanten. Zij weten namelijk vaak direct welk product of welke dienst zij hebben afgenomen als zij de naam van een bedrijf zien staan. Bij een persoonsnaam is dit lang niet altijd het geval.

2. Zakelijk geld en privégeld lopen niet langer door elkaar
Met een zakelijke rekening straal je professionaliteit uit richting jouw klanten. Toch is dit niet de enige reden om een bedrijfsrekening te openen. Met een zakelijke rekening voorkom je namelijk ook dat zakelijk geld en privégeld door elkaar lopen. Dit kan jouw administratie bijzonder onoverzichtelijk maken. Als je bepaalde gegevens nodig hebt, moet je namelijk alle betalingen langslopen om te kijken wat er privé en wat er zakelijk is. Hierdoor ben je onnodig veel tijd kwijt.

In Nederland is het voor ondernemers wettelijk gezien niet verplicht om een zakelijke rekening te openen. Toch ontkom je er vaak niet aan. Banken willen namelijk niet dat je een privérekening voor zakelijke doeleinden gebruikt. Hier hebben zij vaak een passage over opgenomen in hun voorwaarden. Doe je dit toch? Dan bestaat de kans dat je tegen de lamp loopt. Banken controleren namelijk steekproefsgewijs of privérekeningen niet door bedrijven gebruikt worden.

3. Boekhouden kost je minder tijd
Wanneer je als ondernemer een zakelijke rekening opent, kost boekhouden je minder tijd. Hoe dit precies zit? Je kunt een zakelijke rekening namelijk vaak aan een boekhoudprogramma koppelen. Het grote voordeel van zo’n koppeling is dat je zelf niet iedere transactie meer handmatig in hoeft te voeren. Het boekhoudprogramma leest de transacties die je met een zakelijke rekening doet namelijk automatisch in. Het aanschaffen van zo’n programma brengt kosten met zich mee, maar dit verdien je vaak snel weer terug. Doordat je minder tijd kwijt bent aan boekhouden, houd je meer tijd over om in jouw bedrijf te steken. Hierdoor komt er meer geld in het laatje.


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl