Nieuws over management, organisatie en economie

14 februari 2022

Beleggen

Waarom zou je investeren in aandelen? Heb je op dit moment geld op een spaarrekening staan, dan kan het zijn dat je hier geen rente voor ontvangt. Het kan zelfs zijn dat je hier rente over moet betalen. Misschien dat in 2022 de rente op een spaarrekening weer enigszins oploopt, maar dan nog kun je, met geld dat je niet direct nodig hebt, beter beleggen. Met beleggen is meer rendement mogelijk dan je ooit met sparen kunt behalen. Bij Saxo Bank (Binck) heb je als startende of ervaren belegger altijd verschillende beleggingsinstrumenten tot je beschikking waar je goed op kunt beleggen. Je kunt je eigen koers bepalen met deze gebruiksvriendelijke beleggingsplatformen en dat kan je doen met één enkele Saxo rekening. 

   


Waarin ga je in 2022 beleggen?
Beleggen in aandelen is één van de bekendste beleggingsinstrumenten wereldwijd. Als je gaat beleggen in aandelen, ga je beleggen in een bedrijf waar je in geloofd. Je gelooft erin dat het aandeel of de aandelen die je koopt, over een bepaalde tijd meer waard zullen zijn, zodat je deze met winst kunt verkopen. Met beleggen in aandelen kun je, gemiddeld genomen, meer rendement behalen dan op een spaarrekening. Natuurlijk loop je een groter risico en kun je, bij ernstige tegenslag zelfs je hele inleg verliezen. Maar, als je in het bezit bent van meerdere aandelen van een bedrijf heb je ook stemrecht in de aandeelhoudersvergadering en kun je een zekere mate van invloed uitoefenen. Door het bedrijf scherp in de gaten te houden kun je de risico’s ook beperken. Door beleggingen te spreiden kun je de risico’s ook spreiden. 

Er zijn tal van beleggingsmogelijkheden in 2022
Er zijn talloze beleggingen mogelijk zoals beleggen in grondstoffen, aandelen, obligaties, onroerend goed of aandelen in een veelbelovend bedrijf. Dat is dan ook een van de redenen waarom je bij Saxo bank eenvoudig kunt beleggen in aandelen van bedrijven wereldwijd. Je kunt kiezen uit meer dan 40 beurzen waaronder de AEX, NASDAQ om te beleggen in meer dan 19.000 aandelen. Zo kun je wereldwijd investeren en daarmee de risico’s spreiden binnen verschillende markten en sectoren. Je kunt kiezen uit drie beleggingspakketten namelijk:

·         Green
·         Bleu
·         Black

Wanneer je de ontwikkeling van je aandelen en hun winstkansen regelmatig volgt, kun je, zo nodig, overstappen naar andere beleggingen. Omdat je niet alles in de gaten kunt houden kan de bank dat ook voor je doen. Een gouden regel bij beleggen is; ‘Neem nooit meer risico dan je aankunt’. In dat geval kan het wel eens tegenvallen, maar zal beleggen in de meeste gevallen meer rendement opleveren dan je met sparen kunt behalen!


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl