Search   Contact      
 
     

 

14 februari 2022

Beleggen

Waarom zou je investeren in aandelen? Heb je op dit moment geld op een spaarrekening staan, dan kan het zijn dat je hier geen rente voor ontvangt. Het kan zelfs zijn dat je hier rente over moet betalen. Misschien dat in 2022 de rente op een spaarrekening weer enigszins oploopt, maar dan nog kun je, met geld dat je niet direct nodig hebt, beter beleggen. Met beleggen is meer rendement mogelijk dan je ooit met sparen kunt behalen. Bij Saxo Bank (Binck) heb je als startende of ervaren belegger altijd verschillende beleggingsinstrumenten tot je beschikking waar je goed op kunt beleggen. Je kunt je eigen koers bepalen met deze gebruiksvriendelijke beleggingsplatformen en dat kan je doen met één enkele Saxo rekening. 

   


Waarin ga je in 2022 beleggen?
Beleggen in aandelen is één van de bekendste beleggingsinstrumenten wereldwijd. Als je gaat beleggen in aandelen, ga je beleggen in een bedrijf waar je in geloofd. Je gelooft erin dat het aandeel of de aandelen die je koopt, over een bepaalde tijd meer waard zullen zijn, zodat je deze met winst kunt verkopen. Met beleggen in aandelen kun je, gemiddeld genomen, meer rendement behalen dan op een spaarrekening. Natuurlijk loop je een groter risico en kun je, bij ernstige tegenslag zelfs je hele inleg verliezen. Maar, als je in het bezit bent van meerdere aandelen van een bedrijf heb je ook stemrecht in de aandeelhoudersvergadering en kun je een zekere mate van invloed uitoefenen. Door het bedrijf scherp in de gaten te houden kun je de risico’s ook beperken. Door beleggingen te spreiden kun je de risico’s ook spreiden. 

Er zijn tal van beleggingsmogelijkheden in 2022
Er zijn talloze beleggingen mogelijk zoals beleggen in grondstoffen, aandelen, obligaties, onroerend goed of aandelen in een veelbelovend bedrijf. Dat is dan ook een van de redenen waarom je bij Saxo bank eenvoudig kunt beleggen in aandelen van bedrijven wereldwijd. Je kunt kiezen uit meer dan 40 beurzen waaronder de AEX, NASDAQ om te beleggen in meer dan 19.000 aandelen. Zo kun je wereldwijd investeren en daarmee de risico’s spreiden binnen verschillende markten en sectoren. Je kunt kiezen uit drie beleggingspakketten namelijk:

·         Green
·         Bleu
·         Black

Wanneer je de ontwikkeling van je aandelen en hun winstkansen regelmatig volgt, kun je, zo nodig, overstappen naar andere beleggingen. Omdat je niet alles in de gaten kunt houden kan de bank dat ook voor je doen. Een gouden regel bij beleggen is; ‘Neem nooit meer risico dan je aankunt’. In dat geval kan het wel eens tegenvallen, maar zal beleggen in de meeste gevallen meer rendement opleveren dan je met sparen kunt behalen!

 

_________________________________________________________

floor

(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2023 floor