Nieuws over management, organisatie en economie

18 oktober 2021

Beleggen in opties

Beleggen kan tegenwoordig overal en op ieder moment. Iedereen die het spaargeld op de bank wil zetten, kan beginnen met beleggen. Maar heb je ook eens gedacht aan het beleggen in opties? Wat dit precies inhoudt en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn, worden in dit artikel beschreven.

Wat is beleggen in opties?


Beleggen in aandelen kennen we allemaal wel; je koopt een stukje bedrijf en als dat bedrijf winst maakt, wordt het aandeel meer waard. Andersom is het zo dat als een bedrijf verlies draait, de aandelen ook weer minder waard worden. De aandelen markt is constant in beweging en kan al per uur veranderen. Beleggers hebben continu verschillende opties om in te beleggen en moeten telkens verschillende keuzes maken.
Opties zijn kleine onderdelen die grote invloeden hebben en zijn hierdoor ook extra risicovol. Je kunt bijvoorbeeld opties inzetten om je huidige aandelen meer waard te maken. Indien een aandeel dan meer waard wordt, heft de ingezette optie deze winst nog meer op. Maar de keerzijde is dat een optie ook verkeerd kan uitpakken en je juist alles verliest. Meer informatie over opties kun je op de website van de link vinden.

Waarom beleggen in opties?


Opties kun je met kleine bedragen kopen en kunnen heel veel winst opleveren. Je kunt een hoog resultaat behalen door een kleine investering te doen.
En door opties op de juiste manier in te zetten, kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk verliest en zo min mogelijk risico loopt.
Door te beleggen in opties ben je nog meer bezig met de schommelingen binnen de markt, waardoor je nog meer kennis opdoet. Deze kennis kun je vervolgens weer inzetten om meer opties te kopen of anderen te helpen met beleggen. Je leert de markt goed kennen en kunt hier vervolgens beter op inspelen. Maar let op; de markt is en blijft onvoorspelbaar. Beleg te allen tijde alleen met geld dat je daadwerkelijk kunt missen!

De gevaren van opties


Beleggen in aandelen kent al veel risico's; bij beleggen in opties is dat risico nóg groter. Opties kunnen een aandeel versterken of juist het verlies vergroten.
Beleggen in opties vraagt dan ook om veel kennis en expertise. Voor een starter is beleggen in opties heel moeilijk en heel risicovol. Een kleine investering in opties kan al zorgen voor een groot verlies.
Bovendien kun je met opties meer dan je inleg verliezen. Bij beleggen in aandelen kun je de gehele inleg verliezen, maar niet meer dan dat. Bij beleggen in opties kun je meer dan je inleg verliezen en dus ook in de min belanden.


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl