Search   Contact      
 
     

 

18 oktober 2021

Beleggen in opties

Beleggen kan tegenwoordig overal en op ieder moment. Iedereen die het spaargeld op de bank wil zetten, kan beginnen met beleggen. Maar heb je ook eens gedacht aan het beleggen in opties? Wat dit precies inhoudt en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn, worden in dit artikel beschreven.

Wat is beleggen in opties?


Beleggen in aandelen kennen we allemaal wel; je koopt een stukje bedrijf en als dat bedrijf winst maakt, wordt het aandeel meer waard. Andersom is het zo dat als een bedrijf verlies draait, de aandelen ook weer minder waard worden. De aandelen markt is constant in beweging en kan al per uur veranderen. Beleggers hebben continu verschillende opties om in te beleggen en moeten telkens verschillende keuzes maken.
Opties zijn kleine onderdelen die grote invloeden hebben en zijn hierdoor ook extra risicovol. Je kunt bijvoorbeeld opties inzetten om je huidige aandelen meer waard te maken. Indien een aandeel dan meer waard wordt, heft de ingezette optie deze winst nog meer op. Maar de keerzijde is dat een optie ook verkeerd kan uitpakken en je juist alles verliest. Meer informatie over opties kun je op de website van de link vinden.

Waarom beleggen in opties?


Opties kun je met kleine bedragen kopen en kunnen heel veel winst opleveren. Je kunt een hoog resultaat behalen door een kleine investering te doen.
En door opties op de juiste manier in te zetten, kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk verliest en zo min mogelijk risico loopt.
Door te beleggen in opties ben je nog meer bezig met de schommelingen binnen de markt, waardoor je nog meer kennis opdoet. Deze kennis kun je vervolgens weer inzetten om meer opties te kopen of anderen te helpen met beleggen. Je leert de markt goed kennen en kunt hier vervolgens beter op inspelen. Maar let op; de markt is en blijft onvoorspelbaar. Beleg te allen tijde alleen met geld dat je daadwerkelijk kunt missen!

De gevaren van opties


Beleggen in aandelen kent al veel risico's; bij beleggen in opties is dat risico nóg groter. Opties kunnen een aandeel versterken of juist het verlies vergroten.
Beleggen in opties vraagt dan ook om veel kennis en expertise. Voor een starter is beleggen in opties heel moeilijk en heel risicovol. Een kleine investering in opties kan al zorgen voor een groot verlies.
Bovendien kun je met opties meer dan je inleg verliezen. Bij beleggen in aandelen kun je de gehele inleg verliezen, maar niet meer dan dat. Bij beleggen in opties kun je meer dan je inleg verliezen en dus ook in de min belanden.

 

_________________________________________________________

floor

(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2023 floor