Nieuws over management, organisatie en economie

30 augustus 2021

Bedrijfsprocessen optimaliseren met de juiste software

Tegenwoordig zijn er steeds meer zaken die erg belangrijk zijn voor bedrijven. Zo heb je als bedrijf bijvoorbeeld behoefte aan de juiste computers, maar ook aan de software die hierbij past. Het kan erg lastig zijn om de meest geschikte software voor jouw bedrijf te vinden. Ieder bedrijf heeft namelijk behoefte aan andere soorten software om haar bedrijfsprocessen te optimaliseren. Daarom moet je goed nadenken over welke software je kiest om de bedrijfsprocessen te verbeteren. 

Software gericht op machines

Het is voor bedrijven die met machines werken uiteraard erg belangrijk dat deze machines goed presteren. Door gebruik te maken van de juiste software kun je er als bedrijf voor zorgen dat de machines waarmee je werkt hun werk nog beter uitvoeren. Er zijn verschillende softwareprogramma’s die erg belangrijk zijn bij de werkprocessen van machines. Zo is het voor ieder bedrijf dat met machines werkt van belang om te beschikken over de juiste CAM software. CAM staat voor ‘Computer Aided Manufacturing’. De CAM software helpt de machine door middel van het simuleren van bewegingen. Hierdoor weet het programma al van tevoren hoeveel en welke bewegingen er nodig zijn om een product te produceren. Dit is ontzettend belangrijk aangezien dit ervoor zorgt dat fouten binnen het productieproces zo veel mogelijk worden vermeden. 

Het productieproces optimaliseren

Als je als bedrijf beschikt over de juiste CAM software, betekent dit nog niet dat het productieproces optimaal verloopt. Het is dan van belang dat je de juiste CAD software vindt. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor 3D CAD software. CAD staat voor ‘Computer Aided Design. Deze software is erg belangrijk omdat het ervoor zorgt dat het design van de producten op de juiste manier wordt verwerkt. Het is vooral van belang dat de verschillende programma’s op een goede manier samenwerken waardoor de producten die tot stand komen van topkwaliteit zijn. Tijdens het productieproces is zowel CAM als CAD dus erg belangrijk.

De kwaliteit van de producten verbeteren

Bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het produceren van producten, streven altijd naar de hoogste kwaliteit. Om hoogwaardige producten te kunnen maken, is het van groot belang om te beschikken over de juiste software. Daarom is het voor de bedrijven die hier verantwoordelijk voor zijn essentieel om altijd kritisch te blijven kijken naar hun eigen productieproces. Als je bijvoorbeeld nog niet over de juiste software beschikt, is het verstandig om ervoor te zorgen dat hier zo snel mogelijk verandering in komt.  • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl