Nieuws over management, organisatie en economie

8 april 2021

Waar moet je op letten bij het kopen van aandelen?


Misschien heb je als ondernemer wel eens met een jaloerse blik gekeken naar collega’s die mooie verhalen brengen over hun aandelenportefeuilles. Menig groot investeerder is ooit net zo klein begonnen als jijzelf, het is alleen een kwestie van lef hebben en eraan beginnen. Natuurlijk moet je daarbij alle voor- en nadelen goed tegen elkaar afwegen en op de juiste paarden wedden, om er daadwerkelijk geld aan te kunnen overhouden. De komst van het internet heeft zelf aandelen kopen een stuk eenvoudiger gemaakt. Daardoor is het tegenwoordig voor iedereen relatief simpel om precies hetzelfde te doen als de beroemdste beleggers ter wereld. Of je er ook hetzelfde rendement uit weet te halen, wordt voor een deel bepaald door de hoeveelheid tijd en geld die je er in kunt en wilt steken.

Aandeelhandel in het kort

De handel in aandelen is het verhandelen van kleine stukjes van een beursgenoteerd bedrijf. Eigenlijk verwerf je letterlijk een heel klein stukje van dat bedrijf, waardoor je er ook een heel klein beetje zeggenschap over krijgt. Dat laatste gaat pas echt tellen als je heel veel aandelen weet te verwerven. Maar zolang je aandelen van een bedrijf in je bezit hebt en dat bedrijf boekt goede resultaten, dan stijgt de waarde van het bedrijf daardoor en daarmee dus ook de waarde van jouw aandeel. Je kunt ervoor kiezen om het aandeel na enige tijd weer te verkopen en bij een gestegen waarde heb je dan dus winst gemaakt.

Aandachtspunten

Spreiding is een belangrijk woord in de aandelenhandel. Het is niet verstandig om veel aandelen tegelijk te kopen of verkopen. Zoiets kun je beter geleidelijk doen, bijvoorbeeld door een vaste dag in de week of maand te bepalen waarop je er mee aan de slag gaat. Die spreiding voorkomt dat je een zeperd begaat als je net op het verkeerde moment een transactie doet. Door op gezette tijden met en vaste interval te handelen, is er eigenlijk nooit sprake van een verkeerd moment. Tegelijk doe je er ook verstandig aan om spreiding aan te brengen in het type aandelen dat je verwerft. Wed nooit al je geld op één paard, want dat brengt grote(re) risico’s met zich mee. Verder is het vooral van belang om al je aandelen continu te monitoren en een doordacht besluit te nemen over aanhouden of afstoten op basis van de geboekte resultaten.


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl