Nieuws over management, organisatie en economie

27 maart 2021

Zo zorg je voor efficiënt time management

Aan de slag met time management
Hoe zorg je voor efficiënt time management? Er zijn diverse tips die je op je werk kunt toepassen, maar deze hebben niet altijd het gewenste effect. Zo wordt in de praktijk veel gezien dat een groot deel van de tips die werk juist fijner maken heel persoonlijk zijn. Wat zijn nou de tips die voor iedereen werken en zorgen voor efficiënt time management? Lees snel verder voor onze tips.

1. Stel prioriteiten
Prioriteiten stellen is erg belangrijk. Misschien vraag je je weleens af wat nu echt belangrijk is om te doen en hoe je je beter kunt concentreren op je taken. Als je te weinig stilstaat bij je prioriteiten, komt het al snel voor dat minder belangrijke zaken sneller de aandacht krijgen. Door prioriteiten te stellen krijg je inzicht in wat wel en niet belangrijk is. Dit kun je doen door een lijstje te maken en het belangrijkste bovenaan te zetten en zo naar onderen te werken. Je kunt ook proberen wat vaker ‘nee’ te zeggen op het werk, zodat je niet overvol raakt met opdrachten en het overzicht verliest.

2. Leer te focussen
Als je jouw tijd efficiënt wilt besteden, is het van belang dat je je goed leert te focussen. Dit doe je door voor jezelf te besluiten dat je andere mensen en andere dingen niet meer toestaat om je concentratie te verbreken. Zo zul je tegen het einde van de dag geen last hebben van het feit dat je je niet goed hebt kunnen focussen waardoor de dag fijn af kan worden gesloten. Het gaat hierbij vooral om jou en de keuze die je zelf maakt om te zorgen voor zo min mogelijk onderbrekingen.

3 Volg een cursus time management
Een time management training volgen helpt jou om efficiënter om te gaan met je tijd. Je leert hierbij hoe je prioriteiten kunt stellen en krijgt diverse handvatten aangereikt. Ook leer je hoe je je beter kunt focussen, zodat je minder afgeleid zal raken en in een goede workflow raakt. Zodoende krijg je meer overzicht, structuur en leer je de baas te worden over je e-mails, informatie, taken en prikkels waar je op het werk mee te maken krijgt.

Ook aan de slag met time management? Maak gebruik van deze tips en kijk ook eens wat een time management training voor je kan doen. Wij wensen je veel succes!


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl