Search   Contact      
 
     

 

27 maart 2021

Zo zorg je voor efficiënt time management

Aan de slag met time management
Hoe zorg je voor efficiënt time management? Er zijn diverse tips die je op je werk kunt toepassen, maar deze hebben niet altijd het gewenste effect. Zo wordt in de praktijk veel gezien dat een groot deel van de tips die werk juist fijner maken heel persoonlijk zijn. Wat zijn nou de tips die voor iedereen werken en zorgen voor efficiënt time management? Lees snel verder voor onze tips.

1. Stel prioriteiten
Prioriteiten stellen is erg belangrijk. Misschien vraag je je weleens af wat nu echt belangrijk is om te doen en hoe je je beter kunt concentreren op je taken. Als je te weinig stilstaat bij je prioriteiten, komt het al snel voor dat minder belangrijke zaken sneller de aandacht krijgen. Door prioriteiten te stellen krijg je inzicht in wat wel en niet belangrijk is. Dit kun je doen door een lijstje te maken en het belangrijkste bovenaan te zetten en zo naar onderen te werken. Je kunt ook proberen wat vaker ‘nee’ te zeggen op het werk, zodat je niet overvol raakt met opdrachten en het overzicht verliest.

2. Leer te focussen
Als je jouw tijd efficiënt wilt besteden, is het van belang dat je je goed leert te focussen. Dit doe je door voor jezelf te besluiten dat je andere mensen en andere dingen niet meer toestaat om je concentratie te verbreken. Zo zul je tegen het einde van de dag geen last hebben van het feit dat je je niet goed hebt kunnen focussen waardoor de dag fijn af kan worden gesloten. Het gaat hierbij vooral om jou en de keuze die je zelf maakt om te zorgen voor zo min mogelijk onderbrekingen.

3 Volg een cursus time management
Een time management training volgen helpt jou om efficiënter om te gaan met je tijd. Je leert hierbij hoe je prioriteiten kunt stellen en krijgt diverse handvatten aangereikt. Ook leer je hoe je je beter kunt focussen, zodat je minder afgeleid zal raken en in een goede workflow raakt. Zodoende krijg je meer overzicht, structuur en leer je de baas te worden over je e-mails, informatie, taken en prikkels waar je op het werk mee te maken krijgt.

Ook aan de slag met time management? Maak gebruik van deze tips en kijk ook eens wat een time management training voor je kan doen. Wij wensen je veel succes!

 

_________________________________________________________

floor

(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2021 floor