Nieuws over management, organisatie en economie

26 maart 2021

Tips bij het aanschaffen van een werkplaatskast

Opgeruimd staat netjes en werkt ook nog eens een stuk lekkerder. Of het nu gaat om een werkplaats van een bedrijf of de garage van een oldtimer hobbyclub, met een goede werkplaatskast verhoog je de productiviteit en veiligheid in elke ruimte waar met gereedschap gewerkt wordt. En je raakt nooit meer iets kwijt door de handige indeling. Werkplaatskasten zijn makkelijk af te sluiten zodat niemand anders erbij kan. En robuust uitgevoerd zodat die tegen een flinke stoot kan. Eigenlijk is een werkplaatskast een onmisbaar gereedschap in elke werkplaats. Maar welke werkplaatskast past nou bij jou? Waar hebben je collega’s, werknemers of mede hobbyisten behoefte aan? Maar misschien is de kast wel alleen voor jou, zodat je die in je schuur kunt zetten om je spullen in op te bergen. Er zijn nogal wat verschillende werkplaatskasten om uit te kiezen. Moeten er alleen leggers in? Of heb je bakken nodig om onderdelen in te doen? Misschien is de kast alleen maar bedoeld voor je werkkleding en werkschoenen. Maar je kunt ook gaan voor een combinatie van leggen en hangen. En moet het wel een stalen kast zijn eigenlijk? Voor een vochtige ruimte is een kast van kunststof beter. Hoe dan ook; het is belangrijk om goed na te denken waar de werkplaatskast voor gaat dienen en welke indelingen en andere eigenschappen de kast moet hebben. In dit artikel nemen de experts van ghala een paar slimme aandachtspunten met je door. 


Zoveel wensen, zoveel werkplaatskasten
Zoals eerder genoemd zijn er veel verschillende indelingen mogelijk als het gaat om werkplaatskasten. Een kast met bakken, met lades, met leggers, met vakken, voor chemicaliën of een combinatie van verschillende indelingen. Er zijn zelfs werkplaatskasten met koeling en/of automatische ventilatie. Bedenk wat erin moet. Ga je er vooral kleine losse dingen in opbergen? Dan is een kast met veel bakjes die je kunt labelen wellicht handig. Komen er vooral zware machines in? Dan is de draagkracht van de leggers iets om rekening mee te houden. Wil je dat niemand anders in de kast kan komen? In dat geval zijn de inbraakwerende eigenschappen belangrijk. 


 Deurtje open, deurtje dicht
Om een werkplaatskast een beetje fatsoenlijk te gebruiken moet deze wel goed toegankelijk zijn. Maar heb je daar eigenlijk wel de ruimte voor? Een kast met openslaande deuren ligt het meest voor de hand, maar misschien is het beter om te kiezen voor vouw-, schuif- of roldeuren. Daarvoor heb je immers veel minder ruimte nodig. 


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl