Search   Contact      
 
     

 

26 maart 2021

Tips bij het aanschaffen van een werkplaatskast

Opgeruimd staat netjes en werkt ook nog eens een stuk lekkerder. Of het nu gaat om een werkplaats van een bedrijf of de garage van een oldtimer hobbyclub, met een goede werkplaatskast verhoog je de productiviteit en veiligheid in elke ruimte waar met gereedschap gewerkt wordt. En je raakt nooit meer iets kwijt door de handige indeling. Werkplaatskasten zijn makkelijk af te sluiten zodat niemand anders erbij kan. En robuust uitgevoerd zodat die tegen een flinke stoot kan. Eigenlijk is een werkplaatskast een onmisbaar gereedschap in elke werkplaats. Maar welke werkplaatskast past nou bij jou? Waar hebben je collega’s, werknemers of mede hobbyisten behoefte aan? Maar misschien is de kast wel alleen voor jou, zodat je die in je schuur kunt zetten om je spullen in op te bergen. Er zijn nogal wat verschillende werkplaatskasten om uit te kiezen. Moeten er alleen leggers in? Of heb je bakken nodig om onderdelen in te doen? Misschien is de kast alleen maar bedoeld voor je werkkleding en werkschoenen. Maar je kunt ook gaan voor een combinatie van leggen en hangen. En moet het wel een stalen kast zijn eigenlijk? Voor een vochtige ruimte is een kast van kunststof beter. Hoe dan ook; het is belangrijk om goed na te denken waar de werkplaatskast voor gaat dienen en welke indelingen en andere eigenschappen de kast moet hebben. In dit artikel nemen de experts van ghala een paar slimme aandachtspunten met je door. 


Zoveel wensen, zoveel werkplaatskasten
Zoals eerder genoemd zijn er veel verschillende indelingen mogelijk als het gaat om werkplaatskasten. Een kast met bakken, met lades, met leggers, met vakken, voor chemicaliën of een combinatie van verschillende indelingen. Er zijn zelfs werkplaatskasten met koeling en/of automatische ventilatie. Bedenk wat erin moet. Ga je er vooral kleine losse dingen in opbergen? Dan is een kast met veel bakjes die je kunt labelen wellicht handig. Komen er vooral zware machines in? Dan is de draagkracht van de leggers iets om rekening mee te houden. Wil je dat niemand anders in de kast kan komen? In dat geval zijn de inbraakwerende eigenschappen belangrijk. 


 Deurtje open, deurtje dicht
Om een werkplaatskast een beetje fatsoenlijk te gebruiken moet deze wel goed toegankelijk zijn. Maar heb je daar eigenlijk wel de ruimte voor? Een kast met openslaande deuren ligt het meest voor de hand, maar misschien is het beter om te kiezen voor vouw-, schuif- of roldeuren. Daarvoor heb je immers veel minder ruimte nodig. 

 

_________________________________________________________

floor

(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2021 floor