Nieuws over management, organisatie en economie

3 december 2020

Met welke apparatuur is je huis het beste beveiligd?
 
Wist jij dat er elke 3 minuten een woninginbraak plaatsvindt in Nederland? En dat dit steeds vaker op klaarlichte dag gebeurt? Een inbreker wil zo snel mogelijk erin en eruit. Als ze niet binnen 5 minuten toegang tot het huis hebben haken ze meestal af. Denk jij dat je huis goed genoeg beveiligd is? Helaas denkt de meerderheid van de Nederlanders dat ten onrechte. Tijd om te denken als een inbreker.

Maak het ze niet te makkelijk
In de eerste plaats wil je voorkomen dat inbrekers jouw huis als doelwit kiezen. Als hij of zij het gevoel krijgen dat je geen makkelijke prooi bent doordat er camera’s hangen, een alarm aanwezig is en er goede sloten zijn gemonteerd is de kans kleiner dat ze het überhaupt proberen. 100% garantie dat er nooit bij je wordt ingebroken kan niemand geven, maar je kunt de kans wel aanzienlijk verkleinen door het ze zo lastig mogelijk te maken.

Alarm
Een goed alarmsysteem zal ongewenste bezoekers zeker afschrikken, maar het is slechts een onderdeel van de maatregelen die je kunt treffen om je huis optimaal te beschermen. Zonder goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen hebben alarmsystemen niet zoveel zin. Dan zijn de inbrekers al weg met je waardevolle spullen voor iemand ze kan betrappen. Buitenverlichting is ook een belangrijk onderdeel van de totale beveiliging. Zorg dat er geen donkere hoekjes zijn bij ramen en deuren waar inbrekers ongestoord hun gang kunnen gaan. Als dat allemaal in orde is kun je aanvullend denken aan een alarmsysteem.

Camera’s
Met camera’s op strategische plekken kun je je hele huis in de gaten houden als jij niet thuis bent. Je hebt buitencamera’s die vaak bij deuren en ramen hangen en camera’s voor binnen die vaak in de hoek van de ruimte geplaatst worden omdat ze zo de hele kamer kunnen zien. Een camerabewakingssysteem is tegenwoordig voor iedereen betaalbaar en te koop in de meeste bouwmarkten, elektronicazaken en online shops. Over het algemeen kun je via je laptop, smartphone of tablet zien wat de beveiligingscamera zien. De duurste systemen treffen uit zichzelf maatregelen als ze onraad signaleren. Ze sturen bijvoorbeeld een bericht naar jouw smartphone, een beveiligingsbedrijf en/of de politie.

Gezond verstand
Als je een beetje logisch nadenkt en je verplaatst in de een inbreker kun je al veel ellende voorkomen. Hou ze geen worst voor dus zet bijvoorbeeld geen laptop voor het raam. Doe alle deuren, ook de binnendeuren, voor je weggaat. Zo kunnen niet door het raam het hele huis scannen. Bovendien zijn dichte deuren een extra hindernis waar een inbreker niet op zit te wachten. Zorg dat je de buren kent. Jullie hoeven echt niet de deur bij elkaar plat te lopen, maar sociale controle is een machtig wapen tegen inbraken. Snoei heggen en bomen zodat er geen plekjes zijn waar iemand uit het zicht onttrokken wordt. Zorg voor goede buitenverlichting met sensoren die beweging registreren waardoor het licht aangaat. Breng timers aan op lampen in je huis. Wanneer die willekeurig aanspringen als je weg bent lijkt het of er iemand thuis is. Plak bewakingsstickers op goede zichtbare plekken om te laten weten dat je huis beveiligd is. Het zijn allemaal kleine dingetjes die helpen om inbrekers te ontmoedigen.


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl