Search   Contact      
 
     

 

3 december 2020

Met welke apparatuur is je huis het beste beveiligd?
 
Wist jij dat er elke 3 minuten een woninginbraak plaatsvindt in Nederland? En dat dit steeds vaker op klaarlichte dag gebeurt? Een inbreker wil zo snel mogelijk erin en eruit. Als ze niet binnen 5 minuten toegang tot het huis hebben haken ze meestal af. Denk jij dat je huis goed genoeg beveiligd is? Helaas denkt de meerderheid van de Nederlanders dat ten onrechte. Tijd om te denken als een inbreker.

Maak het ze niet te makkelijk
In de eerste plaats wil je voorkomen dat inbrekers jouw huis als doelwit kiezen. Als hij of zij het gevoel krijgen dat je geen makkelijke prooi bent doordat er camera’s hangen, een alarm aanwezig is en er goede sloten zijn gemonteerd is de kans kleiner dat ze het überhaupt proberen. 100% garantie dat er nooit bij je wordt ingebroken kan niemand geven, maar je kunt de kans wel aanzienlijk verkleinen door het ze zo lastig mogelijk te maken.

Alarm
Een goed alarmsysteem zal ongewenste bezoekers zeker afschrikken, maar het is slechts een onderdeel van de maatregelen die je kunt treffen om je huis optimaal te beschermen. Zonder goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen hebben alarmsystemen niet zoveel zin. Dan zijn de inbrekers al weg met je waardevolle spullen voor iemand ze kan betrappen. Buitenverlichting is ook een belangrijk onderdeel van de totale beveiliging. Zorg dat er geen donkere hoekjes zijn bij ramen en deuren waar inbrekers ongestoord hun gang kunnen gaan. Als dat allemaal in orde is kun je aanvullend denken aan een alarmsysteem.

Camera’s
Met camera’s op strategische plekken kun je je hele huis in de gaten houden als jij niet thuis bent. Je hebt buitencamera’s die vaak bij deuren en ramen hangen en camera’s voor binnen die vaak in de hoek van de ruimte geplaatst worden omdat ze zo de hele kamer kunnen zien. Een camerabewakingssysteem is tegenwoordig voor iedereen betaalbaar en te koop in de meeste bouwmarkten, elektronicazaken en online shops. Over het algemeen kun je via je laptop, smartphone of tablet zien wat de beveiligingscamera zien. De duurste systemen treffen uit zichzelf maatregelen als ze onraad signaleren. Ze sturen bijvoorbeeld een bericht naar jouw smartphone, een beveiligingsbedrijf en/of de politie.

Gezond verstand
Als je een beetje logisch nadenkt en je verplaatst in de een inbreker kun je al veel ellende voorkomen. Hou ze geen worst voor dus zet bijvoorbeeld geen laptop voor het raam. Doe alle deuren, ook de binnendeuren, voor je weggaat. Zo kunnen niet door het raam het hele huis scannen. Bovendien zijn dichte deuren een extra hindernis waar een inbreker niet op zit te wachten. Zorg dat je de buren kent. Jullie hoeven echt niet de deur bij elkaar plat te lopen, maar sociale controle is een machtig wapen tegen inbraken. Snoei heggen en bomen zodat er geen plekjes zijn waar iemand uit het zicht onttrokken wordt. Zorg voor goede buitenverlichting met sensoren die beweging registreren waardoor het licht aangaat. Breng timers aan op lampen in je huis. Wanneer die willekeurig aanspringen als je weg bent lijkt het of er iemand thuis is. Plak bewakingsstickers op goede zichtbare plekken om te laten weten dat je huis beveiligd is. Het zijn allemaal kleine dingetjes die helpen om inbrekers te ontmoedigen.

 

_________________________________________________________

floor

(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2021 floor