Nieuws over management, organisatie en economie

27 maart 2020

Op welke manieren kun je boekhouden zo efficiënt als mogelijk maken?

Als ondernemer heb je het erg druk en zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken. Taken zoals de boekhouding worden vaak vooruit geschoven. Dit is natuurlijk ook logisch, als ondernemer wil je bezig zijn met je core business en niet met de extra taken zoals de administratie. Toch is het belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden. Je moet dit namelijk toch doen en het is altijd goed om te weten hoe je bedrijf er financieel gezien voorstaan. Daarom kun je maar beter zo efficiënt mogelijk boekhouden, dit scheelt een hoop gedoe. Hoe je dat doet, lees je hier!

Maak gebruik van een boekhoudprogramma

Als je zo min mogelijk tijd en moeite kwijt wilt zijn aan je boekhouding, is het verstandig om gebruik te maken van een boekhoudprogramma. Dit werkt erg fijn, is handig en bespaard je een hoop tijd. Op Boekhoudprogramma-vergelijken.com kun je kijken welk programma het beste bij je past. Wij hebben een paar voordelen van online boekhouden voor je op een rijtje gezet:

 • Het maken van offertes en facturen is ontzettend snel gedaan.
 • Je hebt een duidelijk inzicht in de kosten en opbrengsten.
 • Je kunt koppelingen maken met bijvoorbeeld je bankrekening en andere programma’s.
 • Een boekhoudprogramma is veilig en betrouwbaar.
 • Je bespaard een hoop tijd.
 • Je hebt altijd en overal toegang tot je boekhouding.
Automatiseren van je boekhouding

Het automatiseren van processen zorgt ervoor dat je sneller en efficiënter kan werken. Dit bespaard een hoop tijd en tijd is geld. Daarom is het ook verstandig om je boekhouding zo veel mogelijk te automatiseren. Dit kun je doen door allerlei handige koppelingen te maken met andere programma’s waardoor facturen bijvoorbeeld direct worden ingeboekt. Ook is het verstandig om automatische betalingen in te stellen waar nodig. Dit zorgt ervoor dat je er niet over na hoeft te denken en het niet vergeet.

Stop met uitstellen

Een hoop ondernemers stellen het bijwerken van de boekhouding voor zich uit. Dit is niet verstandig, je zit hierdoor na een tijdje met een hoop werk en je weet niet meer waar je moet beginnen. Zonde van je tijd aangezien het helemaal niet veel tijd en moeite hoeft te kosten op het moment dat je alles netjes bijhoud. Probeer vast momenten in de week of in de maand aan te houden om je boekhouding bij te werken.

 


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl