Search   Contact      
 
     

 

11 maart 2009

Veranderdiagnose van Rob van Es is het Managementboek 2009

Tijdens het Managementboekengala in De Rode Hoed is voor de 7e keer het Managementboek van het jaar gekozen. De keuze van de jury is dit jaar gevallen op het boek Veranderdiagnose van Rob van Es, omdat dit in de ogen van de jury het meest vernieuwende en verfrissende boek van het afgelopen jaar is geweest. De actualiteit is bovendien zeer hoog omdat er een behoorlijke behoefte is voor een andere wijze van veranderen.

De verkiezing van het Managementboek van het jaar is een initiatief van Managementboek.nl en werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Wij feliciteren Rob van Es en uitgeverij Kluwer met de prijs. Onderstaand vindt u meer informatie over het winnende boek en de andere vijf boeken die genomineerd waren.

Managementboek van het Jaar 2009: Veranderdiagnose van Rob van Es

Uit het juryrapport:

Rob van Es pleit er in zijn boek Veranderdiagnose voor om meer aandacht te besteden aan de Onderstroom van organisaties. Hieronder wordt verstaan de emotionele en gevoelskant van de organisatie als tegenpool voor de zakelijke en rationele Bovenstroom. Van Es heeft een diagnose-instrument ontwikkeld om de Onderstroom van organisaties goed in kaart te brengen. Zijn boodschap is onder meer dat er een goede verbinding moet komen tussen de Onder- en de Bovenstroom.

Veranderdiagnose is een schitterend vorm gegeven boek, waarbij de illustraties ondersteunend zijn aan de tekst. Het boek is echt vernieuwend! De actualiteit is zeer hoog omdat er een behoorlijke behoefte is voor een andere wijze van veranderen of beter gezegd: diagnosticeren. Het leert managers hoe ze via een andere insteek naar veranderingsprocessen kunnen kijken. Knap om te zien hoe Van Es zich heeft laten inspireren door het werk van Gareth Morgan maar ook het lef heeft gehad om op dit standaardwerk enkele aanpassingen voor te stellen. In de ogen van de jury is Veranderdiagnose het meest vernieuwende en verfrissende boek geweest van het afgelopen jaar, reden waarom Veranderdiagnose is uitgeroepen tot managementboek van het jaar.

meer info: Managementboek.nl

 

_________________________________________________________

floor

(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2021 floor