Nieuws over management, organisatie en economie

11 maart 2009

Veranderdiagnose van Rob van Es is het Managementboek 2009

Tijdens het Managementboekengala in De Rode Hoed is voor de 7e keer het Managementboek van het jaar gekozen. De keuze van de jury is dit jaar gevallen op het boek Veranderdiagnose van Rob van Es, omdat dit in de ogen van de jury het meest vernieuwende en verfrissende boek van het afgelopen jaar is geweest. De actualiteit is bovendien zeer hoog omdat er een behoorlijke behoefte is voor een andere wijze van veranderen.

De verkiezing van het Managementboek van het jaar is een initiatief van Managementboek.nl en werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Wij feliciteren Rob van Es en uitgeverij Kluwer met de prijs. Onderstaand vindt u meer informatie over het winnende boek en de andere vijf boeken die genomineerd waren.

Managementboek van het Jaar 2009: Veranderdiagnose van Rob van Es

Uit het juryrapport:

Rob van Es pleit er in zijn boek Veranderdiagnose voor om meer aandacht te besteden aan de Onderstroom van organisaties. Hieronder wordt verstaan de emotionele en gevoelskant van de organisatie als tegenpool voor de zakelijke en rationele Bovenstroom. Van Es heeft een diagnose-instrument ontwikkeld om de Onderstroom van organisaties goed in kaart te brengen. Zijn boodschap is onder meer dat er een goede verbinding moet komen tussen de Onder- en de Bovenstroom.

Veranderdiagnose is een schitterend vorm gegeven boek, waarbij de illustraties ondersteunend zijn aan de tekst. Het boek is echt vernieuwend! De actualiteit is zeer hoog omdat er een behoorlijke behoefte is voor een andere wijze van veranderen of beter gezegd: diagnosticeren. Het leert managers hoe ze via een andere insteek naar veranderingsprocessen kunnen kijken. Knap om te zien hoe Van Es zich heeft laten inspireren door het werk van Gareth Morgan maar ook het lef heeft gehad om op dit standaardwerk enkele aanpassingen voor te stellen. In de ogen van de jury is Veranderdiagnose het meest vernieuwende en verfrissende boek geweest van het afgelopen jaar, reden waarom Veranderdiagnose is uitgeroepen tot managementboek van het jaar.

meer info: Managementboek.nl


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl