Nieuws over management, organisatie en economie

5 juli 2006

de Coach Approach

CoachingNet brengt het boek De Coach Approach uit

Hét nieuwe standaardwerk over veranderen voor personeelsmanagers en leidinggevenden.

Voor een duurzame of fundamentele organisatieverandering is een integrale visie en benadering nodig. De Coach Approach is een filosofie, een manier van kijken en tevens een benaderingswijze voor het ontwikkelen en veranderen van mensen en organisaties. De coachende benadering draagt geen nieuwe veranderingsmodellen of methoden aan, maar plaatst deze in een kader, van waaruit veranderingen benaderd kunnen worden.

Het boek bestaat uit drie delen.

 • Deel 1 handelt over de principes en paradigma’s van het veranderen van mensen en organisaties.
 • Vervolgens wordt dit in Deel 2 verder uitgewerkt voor de toepassingsgebieden van Human Resources Management, leiderschap en veranderingsmanagement. Van elk van deze gebieden worden eerst hedendaagse visies cq modellen toegankelijk samengevat, waarna door middel van casuïstiek de coachende benadering praktisch gemaakt wordt. De nabeschouwing van de redactie op de cases, maken de keuzes en zienswijzen van de veranderaars in de cases duidelijk.
 • Deel 3 van het boek gaat in op een aantal praktische en organisatorische aspecten van de coachende benadering zoals begeleidingsvormen, bereik, inzet en inkoop van 1-op-1 coaching en teamcoaching in organisaties.
  Elk deel heeft verwijzingen naar boeken en sites en het boek kent ook een uitgebreide woordenlijst van begrippen uit het vakjargon.

De Coach Approach is toegankelijk en overzichtelijk.
Door de opzet en vormgeving is het boek ook te gebruiken om snel overzicht te krijgen op bepaalde deelgebieden of onderwerpen met betrekking tot veranderen van mensen in organisaties. Het boek is bedoeld voor iedereen die in de praktijk een sturende, begeleidende of adviserende rol speelt bij vraagstukken op het gebied van veranderingen in organisaties.

Veranderingen op het niveau van een team, afdeling of de organisatie als totaal. Het boek biedt een kader om tot een visie te komen en uitgangspunten en randvoorwaarden te formuleren waarmee het veranderproces vorm kan worden gegeven.

Het auteursteam omvat een keur aan experts en ervaringsdeskundigen. Zo zijn er bijdragen van de hoogleraar Wessel Ganzevoort, van consultants als Loek Wijchers, van organisaties zoals Heineken University, Twijnstra Gudde, Albert Heijn, Rijkswaterstaat, De Baak, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, een grote bank en van gemeenten en MKB-bedrijven, en vanuit de coachingbranche.

De redactie wordt gevormd door Niko Stammes, Anne Kooij, Henk de Koning en Bart van Baarsen.

Het boek De Coach Approach is verkrijgbaar bij elke boekhandel en kost € 55,- incl. BTW.

U kunt het boek ook bestellen via www.coachapproach.nl. ISBN 90-78123-028.
Bij dit boek krijgt u gratis een CD-ROM met 40 Coachingactiviteiten en 99 Coachingformulieren.


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl