Search   Contact      

 

     

management

management goeroes

toelichting op goeroes

management jargon

management tools

top 100 literatuur

anti goeroe tips

management consult

consultants

thinkers 50

managementboek.nl


economie

economen jargon

bronnen

eConomics

Nobelprijs economie

topeconomen

top 40 economen

literatuur economie

links eConomics

 

 

 

 

Frederik van Caem is als managing harmoniser in 1992 begonnen met een praktijkonderzoek naar de plaats van emoties bij mensen bij het bereiken van hun beoogde doelen, zowel persoonlijk als zakelijk.

Hij hanteert in dit nog steeds lopende onderzoek de door hem ontwikkelde formule: Wij zijn 'rondjes' [er is fysiek niets vierkant aan de mens] maar leven in de dagelijkse praktijk meer als - of in - 'vierkantjes'. Rond staat hierbij voor emotie en vierkant voor ratio. Dit zijn de basismetaforen die hij gebruikt om helder te maken in welke context iets zich bevindt.

Het praktijkonderzoek van Frederik van Caem is nog in volle gang en is de basis voor zijn boek onder de titel:

'De Macht van Emoties' ©

Het boek heeft als doel u een helder en bewust inzicht te geven in de macht en kracht van emoties in uw dagelijkse praktijk en de waarde die u hier aan toe kunt kennen om succesvol uw beoogde doelen te bereiken. Frederik van Caem zegt altijd: 'Het is niet zo moeilijk om een rationele winner te worden, het is veel moeilijker om een emotionele winner te blijven'.

vierkantVC.gif 

Zijn inmiddels legendarische uitspraak

'Het voelt niet goed, maar klinkt redelijk - wordt nooit een succes' is voor veel mensen en bedrijven de aanleiding geweest om op basis van inzicht in de waarde van emoties succesvol een andere koers te gaan varen. De 'gevoelswaarde' is immers bepalend voor het persoonlijk succes en de kwaliteit van het zakelijke eindresultaat.

Frederik van Caem is als directeur/aandeelhouder en specialist werkzaam in de 3 onderstaande organisaties:

TOP SUPPORTING *

Levert persoonlijke begeleiding en ondersteuning aan bedrijven, organisaties, topmanagement en talentvolle young executives.

TOP SUCCESSION *

Geeft mede inhoud aan opvolgingsprocessen in familiebedrijven, management buy in/out, overnames, participaties en het waarderen van menselijk kapitaal door middel van een emotional due diligence.

TOP TRAINING *

Verzorgt workshops over het omgaan met emoties bij veranderingen, emotie als management-skill en ontwikkeling van emotionele vaardigheden.

 

Fred van Caem

Op zijn eigen site www.frederikvancaem.nl is meer informatie te vinden. Door het invullen van een vragenlijst kunt u zien of een afspraak zinvol is.

 

 

 

 

 

 

 
_________________________________________________________

floor management netwerk

floor
(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2021 floor