Search   Contact      

 

     

management

management goeroes

toelichting op goeroes

management jargon

management tools

management literatuur

anti goeroe tips

management consult

consultants

thinkers 50

managementboek.nl


economie

economen jargon

bronnen

eConomics

Nobelprijs economie

topeconomen

top 40 economen

literatuur economie

links eConomics

 

 

 

 

Daniel Ofman

Daniel Ofman (mede-oprichter van Kern Konsult) is tegenwoordig directeur van zijn nieuwe bedrijf CORE QUALITY, een organisatie-ontwikkelingsbureau dat zich bezig wil houden met zaken die de kern raken. Kernachtig, management van binnenuit is een kruising tussen een biografie van een bedrijf en Ofmans persoonlijke beleving en bevlogenheid vanuit zijn interesse naar de spirituele kant van het leven

Zijn carrière als auteur begon in 1993 met het boek 'Bezieling en kwaliteit in organisaties', dat al jaren in de top tien staat van de Nederlandse management literatuur. Op basis van het door hem ontwikkelde kernkwadrant produceerde hij zowel een kaartspel als een CD-Rom, die vooral in diverse loopbaantrajecten veel gebruikt worden. In 2000 verscheen van zijn hand zowel een boek als een CD-Rom over de kernkwaliteiten van het enneagram.

In De Kernkwaliteiten van het Enneagram koppelen Daniel Ofman en Rita van der Weck twee dynamische ontwikkelingsmodellen aan elkaar, het kernkwadrant en het enneagram.
Het enneagram is een model dat negen persoonlijkheidstypen en hun onderlinge interacties beschrijft. Dit eeuwenoude model vindt volgens overlevering zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Elke van de negen typen heeft zijn eigen strategie die succes geeft en ook belemmeringen met zich mee brengt. De typen verschillen in kernkwaliteiten, in wat ze nastreven, in waar ze hun aandacht op richten, in wat ze vermijden en in wat ze in zichzelf willen ontwikkelen. De kracht van het enneagram ligt in groeiend zelfinzicht en inzicht in het karakter van mens en organisatie. Het kernkwadrant geeft inzicht in de samenhang tussen iemands kernkwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie. Het gaat hierbij vooral om het vinden van de balans tussen kernkwaliteit en uitdaging. De waarde van het kernkwadrant ligt in het ontdekken van de samenhang tussen onze kracht en onze zwakte, hoe `goed' en `kwaad' in elkaars verlengde liggen. Hierin is het eeuwenoude principe van het yin-yang denken terug te vinden.
Hoe de kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen, allergieën, irritaties en overeenkomsten van de negen enneatypen elkaar beïnvloeden komt in dit boek aan bod. Daarmee is een unieke koppeling gemaakt tussen twee waardevolle manieren om tot zelfinzicht

Literatuur

 • Kernachtig
  Management van binnenuit
  2001, Scriptum Books
 • Bezieling en kwaliteit in organisaties
  1993, Kosmos Z & K Uitgevers b.v.
 • De Kernkwaliteiten van het Enneagram
  2000, Scriptum Books
 • Kernkwadrantenspel
  2001, Kosmos Z & K Uitgevers b.v.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
_________________________________________________________

floor management netwerk

floor
(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2023 floor