Maurice de Hond (1947)

De Hond is in Nederland een bekende persoon op de televisie. Eerst vanwege zijn mening en statische analyses met betrekking tot verkiezingen. Later als pleitbezorger voor internet. Veel spreekbeurten in het land werden door hem aangegrepen om het internet te promoten en de zegeningen te prijzen. In 1989 werd de Hond in de USA opgenomen in een lijst van'the 500 most influential people in the PC industry'.

In die tijd schreef hij het bekende "Dankzij de snelheid van het licht" (1995) waarin op simpele wijze de complexe gevolgen van het internet uiteengezet. Daarin bepleitte hij ook een 'digi deltaplan', een plan waarin de wordt uiteengezet wat de overheid zou moeten doen om te zorgen dat de nederlandse economie en de nederlanders optimaal kunnen profiteren van de door hem geschetste ontwikkelingen. Met dit plan zou Nederland met vertrouwen de 21e eeuw in kunnen gaan.

Het valt te prijzen dat De Hond het niet gelaten bij het praten over internet, maar ook daadwerkelijk is gaan ondernemen op basis van internettechnologien. Door hem is 'Newconomy' opgericht een participatiemaatschappij in internetbedrijven die met kapitaal, mankracht en kennis werden ondersteund. Jammer genoeg is de klad gekomen in de DotCom-markt en is Newconomy in zwaar weer terecht gekomen.

Literatuur

 • Dankzij de snelheid van het licht
  De digitale toekomst uitgelegd aan digikenners en digibeten
  Utrecht, 1995
   

 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel mee kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl