Search   Contact      

 

     

management

management goeroes

toelichting op goeroes

management jargon

management tools

top 100 literatuur

anti goeroe tips

management consult

consultants

thinkers 50

managementboek.nl


economie

economen jargon

bronnen

eConomics

Nobelprijs economie

topeconomen

top 40 economen

literatuur economie

links eConomics

 

 

 

 

Maurice de Hond (1947)

De Hond is in Nederland een bekende persoon op de televisie. Eerst vanwege zijn mening en statische analyses met betrekking tot verkiezingen. Later als pleitbezorger voor internet. Veel spreekbeurten in het land werden door hem aangegrepen om het internet te promoten en de zegeningen te prijzen. In 1989 werd de Hond in de USA opgenomen in een lijst van'the 500 most influential people in the PC industry'.

In die tijd schreef hij het bekende "Dankzij de snelheid van het licht" (1995) waarin op simpele wijze de complexe gevolgen van het internet uiteengezet. Daarin bepleitte hij ook een 'digi deltaplan', een plan waarin de wordt uiteengezet wat de overheid zou moeten doen om te zorgen dat de nederlandse economie en de nederlanders optimaal kunnen profiteren van de door hem geschetste ontwikkelingen. Met dit plan zou Nederland met vertrouwen de 21e eeuw in kunnen gaan.

Het valt te prijzen dat De Hond het niet gelaten bij het praten over internet, maar ook daadwerkelijk is gaan ondernemen op basis van internettechnologien. Door hem is 'Newconomy' opgericht een participatiemaatschappij in internetbedrijven die met kapitaal, mankracht en kennis werden ondersteund. Jammer genoeg is de klad gekomen in de DotCom-markt en is Newconomy in zwaar weer terecht gekomen.

Literatuur

  • Dankzij de snelheid van het licht
    De digitale toekomst uitgelegd aan digikenners en digibeten
    Utrecht, 1995
     

 

 

 

 

 

 

 
_________________________________________________________

floor management netwerk

floor
(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2021 floor