Search   Contact      

 

     

management

management goeroes

toelichting op goeroes

management jargon

management tools

top 100 literatuur

anti goeroe tips

management consult

consultants

thinkers 50

managementboek.nl


economie

economen jargon

bronnen

eConomics

Nobelprijs economie

topeconomen

top 40 economen

literatuur economie

links eConomics

 

 

 

 

Jan-Willem van den Brandhof had zelf een hekel aan leren. Hij zat drie keer in de derde klas van de HBS. Op 45-jarige leeftijd ontdekte hij technieken die het leren leuk maken en die helpen om beter en sneller te leren. Nu heeft hij van ‘leren leren’ zijn specialiteit gemaakt. Doel van zijn boek ‘Leer als een speer’ is leren gemakkelijker, sneller en vooral leuker te maken. Jan-Willem van den Brandhof: “Nieuwe technieken die het leerproces kunnen versnellen worden in het bedrijfsleven inmiddels steeds meer toegepast. Maar eigenlijk zijn deze technieken voor scholieren en studenten nog veel belangrijker. Als je jong begint met het beter gebruiken van je hersens, dan heb je daar je leven lang plezier van. Bovendien kunnen school- en studieprestaties behoorlijk verbeteren. Toen ik erachter kwam dat er op dit gebied geen boeken zijn voor jonge mensen, besloot ik dit boek te schrijven.”

Praktische opzet

Leer als een Speer is toegankelijk geschreven en is vooral praktisch van opzet. Om het effect van de leermethoden beter te begrijpen, worden twee hoofdstukken besteed aan de werking van ons brein en van ons geheugen. Het boek concentreert zich daarnaast onder meer op het ‘breinvriendelijk’ maken van de omgeving en de eigen mentale instelling waardoor het leereffect wordt vergroot. Vervolgens wordt uitgelegd wat je moet doen om beter te leren luisteren, sneller te lezen en tegelijkertijd het begrip te verbeteren. Mindmapping is volgens Van den Brandhof een handige techniek om informatie vast te leggen en de rechter hersenhelft meer te gebruiken. Hierdoor kun je sneller leren en de informatie beter opslaan waardoor het geleerde beter beklijft. Met behulp van het boek kan je mindmaps leren maken. Elk hoofdstuk in het boek wordt afgesloten met een mindmap. Training Leer als een Speer Leer als een Speer wordt uitgegeven door BrainWare. Het is breinvriendelijk vormgegeven door Ontwerpbureau B2B in Maastricht, met talloze prachtige illustraties en foto’s. Het boek is gedrukt bij drukkerij Rosbeek. Leer als een speer verschijnt op 19 mei en wordt uitsluitend via internet (www.brainstudio.nl) verkocht.

De verkoopprijs bedraagt € 25,- excl. verzendkosten. Behalve een boek is Leer als een Speer ook een training voor kinderen vanaf 12 jaar. De trainingen vinden plaats bij BrainStudio in Maastricht maar ook elders in het land. Deelnemers aan de training ontvangen het boek gratis.

Over BrainStudio

BrainStudio werd opgericht in 1992 door Jan-Willem van den Brandhof. Doel van BrainStudio is mensen te helpen technieken te leren om te overleven in het informatietijdperk. Denk daarbij aan sneller leren, effectiever informatie verwerken en het vergroten van creativiteit. BrainStudio verzorgt trainingen, workshops, seminars en lezingen en adviseert over breinvriendelijk opleiden en trainen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

BrainStudio,
Jan-Willem van den Brandhof,
(T) +31 43 327 01 70
(E) vandenbrandhof@brainstudio.nl

 

terug naar goeroes: Jan-Willem van den Brandhof

 

 

 

 

 

 

 
_________________________________________________________

floor management netwerk

floor
(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2021 floor