Search   Contact      

 

     

management

management goeroes

toelichting op goeroes

management jargon

management tools

management literatuur

anti goeroe tips

management consult

consultants

thinkers 50

managementboek.nl


economie

economen jargon

bronnen

eConomics

Nobelprijs economie

topeconomen

top 40 economen

literatuur economie

links eConomics

 

 

 

 

Bill Reddin (1930-1999)

William James Reddin, ook bekend als Bill Reddin, was een in Engeland geboren managementgedragsdeskundige, theoreticus, schrijver en consultant. Zijn gepubliceerde werken onderzochten en legden uit hoe managers in profit- en non-profitorganisaties zich onder bepaalde situaties en omstandigheden gedroegen.

Prof. Dr. William James (Bill) Reddin wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande gedragswetenschappers uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Hij ontwikkelde de befaamde 3-D Management Theorie en werd daarmee de grondlegger van de alombekende theorie over Situationeel Management.

Na een MBA aan de Harvard Business School, deed hij een promotie onderzoek aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT). Later werd hij hoogleraar en decaan aan de University of New Brunswick Business School in Canada. In 1974 verliet hij de universiteit om zijn actiegerichte theorieen in de praktijk te brengen en zette zijn eigen training- en adviesbureau op.

Reddin ging er lang prat op dat hij de duurst betaalde managemeent consultant was.

Sites

Model

 

3D leiderschaps-model van Reddin

 

Professor dr. William James (Bill) Reddin, heeft als hoogleraar aan de universiteit van New Brunswick, Canada, de befaamde “3-D Management Theorie” ontwikkeld. In deze theorie wordt inzichtelijk gemaakt hoe de effectiviteit van managers en organisaties tot stand komt. Daarna werd een methode ontwikkeld om de effectiviteit van managers en organisaties te verbeteren. Deze “Reddin Methode” is sindsdien met veel succes wereldwijd toegepast in talloze ondernemingen.

Books

  • Reddin, W.J. (1986)  Managerseffectiviteit,  Alphen aan den Rijn, Samsom Uitgeverij

 

 

 

 

 

 

 
_________________________________________________________

floor management netwerk

floor
(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2023 floor