Jordan B. Peterson (1962, Edmonton)

   

Peterson (2018)

 

Jordan Bernt Peterson (Edmonton12 juni 1962) is een Canadees klinisch psycholoogschrijvercultuurcriticus en hoogleraar in de psychologie aan de Universiteit van Toronto. Eind jaren 2010 verwierf hij bekendheid vanwege zijn conservatieve opvattingen over verschillende culturele en politieke kwesties

Peterson behaalde een bachelordiploma in politicologie en psychologie aan de Universiteit van Alberta en een doctoraat in klinische psychologie aan de McGill University. De lezingen en debatten van Peterson, die voornamelijk via podcasts en YouTube zijn verspreid, werden geleidelijk aan miljoenen keren bekeken. In 2018 publiceerde hij zijn tweede boek, 12 regels voor het leven: Een remedie tegen chaos. Het werd een bestseller in verschillende landen.

Bibliografie

 • Maps of Meaning: The Architecture of Belief (1999), 
  Nederlandse vertaling: Betekenis geven aan het leven, Prometheus 2019, 
 • 12 Rules for Life: An Antidote to Chaos (2018),
  Nederlandse vertaling: 12 regels voor het leven: Een remedie tegen chaos, Prometheus 2018, 
 • Beyond Order: 12 More Rules for Life (2021), .
  Nederlandse vertaling: De orde voorbij. 12 nieuwe regels voor het leven,Prometheus 2021.

Websites


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel mee kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl